Preparat do zakiszania kukurydzy (100% Lactobacillus buchneri), 500 g 01-4062

Specjalistyczny preparat bakteryjny do kiszenia pasz objętościowych o niskiej stabilności tlenowej.

100% LACTOBACILLUS BUCHNERI

217,40 zł
Brutto
Dostępność: Ostatnie sztuki w magazynie ilość:

Specjalistyczny preparat do zakiszania kukurydzy i innych pasz objętościowych podlegających ryzyku wtórnej fermentacji. Zawiera szczep bakterii typu heterofermatywnego Lactobacillus buchneri, który wydłuża stabilność tlenową kiszonki.

Zastosowanie stabilizatora Microsile opóźnia proces zagrzewania się kiszonki po wybieraniu z pryzmy lub silosu. Szczep bakterii fermentacji mlekowej Lactobacillus buchneri ma zdolność do syntezy 1,2-propandiolu i kwasu propionowego – związków hamujących rozwój grzybów w kiszonce.

EFEKTY STOSOWANIA:

  • Zwiększenie stabilności tlenowej kiszonki.
  • Opóźnienie ryzyka wtórnej fermentacji w kiszonce.
  • Wieksza wartość pokarmowa kiszonki.
  • Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce.

DAWKA: Inokulant w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g na 25-50 litrów czystej wody. Bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie.

SKŁAD:

Lactobacillus buchneri 3x10(10) j.t.k./1g preparatu

Liczba bakterii na 1g zakiszanego surowca wynosi 300000 CFU

1 Przedmiot

Specyficzne kody