Prosoja Bona 38-12 bez GMO B/B 1000kg

Prosoja Bona 38-12 to unikalny białkowo-energetyczny sojowy komponent paszowy, przeznaczony dla zwierząt monogastrycznych (drób i trzoda chlewna). 

3 465,14 zł
Brutto
Dostępność: Dostępne na telefon ilość:

Uszlachetnione, ekspandowane nasiona soi poddane częściowemu, delikatnemu tłoczeniu na specjalnie chłodzonych prasach mechanicznych,  minimalizują zawartość czynników antyżywieniowych znajdujących się w surowych nasionach soi przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej wartości biologicznej białka i podniesieniu parametrów żywieniowych tłuszczu, węglowodanów i związków chemicznych.

Prosoja Bona 38-12 może stanowić podstawowe źródło białka sojowego w mieszankach paszowych, a optymalna zawartość naturalnie występującego tłuszczu umożliwia ograniczenie dodawanie do mieszanek tego składnika w formie płynnej. Produkt stabilny, powtarzalny pod względem parametrów: białko surowe – 38%, tłuszcz surowy – 12%.

Proces strukturyzacji produktu odzwierciedla się w doskonałych właściwościach osypowych, zwiększających funkcjonalność podczas magazynowania i rozładunku, nie wymagających dodatkowego śrutowania.

Typ: nasiona soi, kondycjonowane, obrabiane hydrotermicznie, ekspandowane, tłoczone, strukturyzowane

Przeznaczenie: białkowo-energetyczny komponent sojowy powstały w wieloetapowym procesie ZUBR, przeznaczony do żywienia zwierząt monogastrycznych: drób i trzoda chlewna

Główne zalety:

- stanowi główny, a nawet jedyny komponent wysokobiałkowy w mieszance paszowej,

- unikatowy proces produkcji eliminuje czynniki antyżywieniowe, ze szczególną dbałością o jakość białka, na każdym jego etapie,

- stabilny produkt o powtarzalnych parametrach: białko surowe – 38% o wysokich parametrach jakościowych (PDI 25,5%, inhibitory trypsyny 3,2 mg), tłuszcz – 12%,

- zawartość naturalnie związanego oleju stanowi źródło energii i ogranicza udział tłuszczu dodawanego do mieszanki paszowej,

- doskonała struktura charakteryzująca się właściwościami osypowymi, zwiększającymi funkcjonalność podczas magazynowania,

- brak udziału substancji chemicznych w procesie produkcyjnym,

- smak, zapach i kolor zachęcający do pobierania

Skład % udział:

• białko: 38% 

• tłuszcz: 12%

Specyficzne kody